ESET NOD32 Antivirus V4

ESET introduceert versie 4 van zijn ESET NOD32 Antivirus en ESET Smart Security. Er is een nieuwe versie voor zowel consumenten als de zakelijke markt. Meer dan 20 nieuwe functies zorgen voor een verbetering van malware-detectie, de gebruikerservaring, systeemdiagnose en –herstel en het beheer.

Dit zijn oa:

 • Diepgaande scans uitvoeren binnen gecomprimeerde bestanden zoals .RAR en .ZIP
 • Removable Media Access Control biedt de mogelijkheid om usb-sticks, cd’s, etc.. wel of niet te accepteren
 • ESET SysInspector om gevaarlijke rootkits op te sporen, zonder dat er een volledige systeemscan moet worden uitgevoerd. De tool geeft ook aan of er veranderingen zijn doorgevoerd in het besturingssysteem, de webbrowser, het register of applicaties
 • Geen pop-ups van ESET tijdens beeldvullende toepassingen
  Automatische aanpassing van systeembelasting zodat de accu van laptops langer meegaat
 • Verbeterde integratie met multi-layer security-omgevingen
 • Uitgebreidere rapportages mogelijk
 • Verbeterde bescherming tegen misleidende vormen van malware
 • Ondersteuning voor high-end databases
 • Gedetailleerde afstemming van end-point security
 • Grotere schaalbaarheid voor uitgebreide en uiteenlopende netwerken

Proactieve bescherming met ESET NOD32 Antivirus 4 en ESET Smart Security 4

ESET-producten kenmerken zich door effectieve, proactieve bescherming terwijl de impact op de systeemprestaties erg laag blijft. In versie 4 is deze combinatie verder geperfectioneerd. Hierdoor wordt de levensduur van een systeem verlengd, terwijl de bescherming wordt vergroot.

De nieuwe detectie- en diagnosefeatures beschermen gebruikers tegen misleidende vormen van malware door dieper gaande analyses uit te voeren op het besturingssysteem, bestanden en internetverkeer. Op die manier komen ook beter verborgen versies van malware aan het licht. Versie 4 is bovendien voorzien van geavanceerde zelfverdediging waardoor malware die gericht is op het uitschakelen van antivirus-software wordt opgemerkt en tegengehouden.

Business Edition
ESET NOD32 Antivirus 4 en ESET Smart Security 4 Business Edition beschikken over uiteenlopende beheermogelijkheden. Hieronder valt onder andere ondersteuning voor high-end databases, gedetailleerde afstemming van end-point security en een nog grotere schaalbaarheid voor uitgebreide en uiteenlopende netwerken. De zakelijke versie komt bovendien samen met ESET’s Remote Administrator 3.0, waarmee de software op afstand is te installeren en te beheren.

Nieuwe functionaliteit
Versie 4 beschikt als eerste in de industrie over de volgende nieuwe functies. Dankzij Advanced Archive Scanning kunnen ervaren gebruikers voor het eerst een diepgaande scan uitvoeren binnen samengestelde bestanden zoals .RAR en .ZIP. Om het gevaar van draagbare media door middel van de Autorun-functie te verkleinen kan via Removable Media Access Control worden aangegeven of usb-sticks, cd’s, etc. geaccepteerd mogen worden.

De ESET SysInspector is een krachtige diagnosetool om gevaarlijke rootkits op te sporen, zonder dat er een volledige systeemscan moet worden uitgevoerd. De tool geeft ook aan of er veranderingen zijn doorgevoerd in het besturingssysteem, de webbrowser, het register of applicaties. Dankzij ESET SysRescue zijn getroffen systemen gemakkelijk te herstellen door het gebruik van herstelcd’s.

Verdere verbeteringen betreffen onder andere een aangepaste gebruikersinterface waarmee pop-ups tijdens beeldvullende toepassingen verleden tijd zijn en ook gebruikers met een visuele beperking makkelijker de software kunnen instellen. Laptopgebruikers profiteren van een automatische aanpassing van systeembelasting zodat de accu langer meegaat. Daarnaast is de integratie met multi-layer security-omgevingen verbeterd, zijn uitgebreidere rapportages mogelijk, is er ondersteuning voor Cisco NAC, eenvoudigere implementatie en beheer en de samenwerking met meerdere systemen uitgebreid.