Perzisch Tapijt Reinigen Bij De Specialist!

perzisch tapijt reinigenHet reinigen van uw mooie Perzische tapijt, dat doet u bij de specialisten van Vloerkleed-Reinigen.nl!

Perzische tapijten zijn geliefde decoratiestukken die op een gezellige manier bij kunnen dragen aan uw interieur. Door het in huis halen van een echt Perzisch tapijt zorgt u niet alleen voor een fijne ambiance in uw woonkamer, maar kunt u er ook verzekerd van zijn dat u warme voetjes blijft houden in de winter.

Wat is een Perzisch tapijt?

Het knopen van een Perzisch tapijt is een kunstvorm die al honderden jaren bestaat en nog steeds populair is. Deze tapijten hebben hun oorsprong in Perzië of Iran, wat de herkenbare Oriëntaalse vormen en motieven op deze tapijten verklaart. Een Perzisch tapijt is verder ook altijd vernoemd naar de streek waar dit tapijt door ambachtslieden in elkaar is gezet.

Het belangrijkste criterium dat een Perzisch tapijt onderscheidt van andere tapijten is dat het handgeknoopt moet zijn. Verder kunnen deze tapijten in twee soorten worden onderverdeeld:

  • Kelims: met de hand geweven tapijten zonder pool.
  • Kleden die met de hand zijn geweven en ook handgeknoopte stukken bevatten. De pool is hierbij in het weefsel vastgeknoopt.

Past een Perzisch tapijt in mijn moderne interieur?

Bent u bang dat een Perzisch tapijt niet in uw moderne interieur past? Wij geven u tips.

  • Laat de kleuren van het kleed terugkomen in bijvoorbeeld de kleur van andere decoratiestukken, zoals de kussens op uw bank.
  • Een doorleefd Perzisch kleed geeft juist sfeer aan een modern interieur en past erg goed bij de industriële look. Ga daarom niet voor de moderne, nieuwe kleden, maar kijk ook eens bij uw vintage tapijtenzaak.
  • Dankzij de huidige trends komen deze tapijten niet alleen maar in het welbekende bordeaux, maar kunt u ze ook krijgen in moderne knalkleuren zoals oranje. Dit kan uw interieur net wat unieker maken.

Hoe reinig ik een Perzisch tapijt?

  • Het is belangrijk dat u er rekening mee houdt dat u een tapijt in huis hebt gehaald dat makkelijk beschadigd. Reinig uw tapijt eenmaal per week met uw stofzuiger op een lichte stand.
  • Kleine vlekken kunt u verwijderen door te deppen met een emulsie van water en azijn.

Wij doen het voor u!

Stofzuiger niet voldoende? Wij bieden professionele reiniging tegen hele schappelijke prijzen, vraag een vrijblijvende offerte aan en laat u verrassen door de mogelijkheden!